Kun yksi asia johtaa toiseen, sitten kolmanteen

Riistasulkakorut

Riistasulkakorut ovat täysin käsityönä valmistettuja koruja arkea ja juhlaa kaunistamaan. Korujen päämateriaali, eli sulat, ovat peräisin metsästäjiltä, joille riistalintujen höyhenpeite on usein käyttökelvotonta sivutuotetta. Näin ollen yhtäkään lintua ei ole metsästetty pelkän korukäytön vuoksi. 

Sulkakoruvalikoima elää sen mukaan, mitä lajia milloinkin saa metsästää, ja kuinka luontoäiti minulle ja metsästäville ystävilleni sekä tutuilleni saalista tarjoaa. Tällä hetkellä valikoimassa on heinäsorsan ja fasaanin sulista valmistettuja korvakoruja, malleja on useita erilaisia.

Jokainen lintu ja sen sulka on uniikki, samoin sulasta tehty koru - aivan kuin myös korun kantaja itse. Haluan nostattaa näiden korujen myötä kunnioitusta kauniille kotimaisille riistalinnuille. Näyttäviä ja höyhenen kevyitä koruja on ilo kantaa korvissa läpi pitkänkin päivän. Liikkuessasi sulan hento sipaisu tuntuu hellältä silitykseltä poskellasi tai kaulallasi, muistuttaen olemassaolostaan. 

Korujen kaikki metalliosat ovat täysin nikkelittömiä ja korukoukut on 100% kirurginterästä, eli korut eivät aiheuta ärsytystä herkällekkään iholle. 

Sulkakorvakorujen hinnat ovat mallista riippuen 19-26€/pari

Sulkakoruja on myynnissä tällä hetkellä:

  • Tampereen Luontokaupan kivijalkamyymälässä Laukontorilla sekä verkkokaupassa.   
  • Käsityökeskus Hilma & Olga:ssa Luopioisissa (tarkemmat tiedot löydät täältä)
  • Koruja voit myös ostaa suoraan korupajalta. Yhteydenotot s-postilla info@urtica.fi 

Tarina sulkakorujen takaa

Innostukseni aidosta ja luonnollisesta ruoasta on johdattanut minua yhä enemmän marjastuksen, sienestyksen, villiyrttien keruun ja kalastuksen äärelle. Keväällä 2022 suoritin myös metsästäjätutkinnon (kiitos tästä kuuluu rakkaalle metsästyskumppani-puolisolleni ja esimerkkinä toimiville metsästäville vanhemmilleni <3). 

Metsästyksestä muodostui kuitenkin pian heti kauden alettua vähän enemmän kuin harrastus, sillä mm. metsästysreissujen suunnitteluun, välineiden huoltoon ja varsinkin onnekkaiden osumien jälkeen, eli riistan käsittelyyn, kuluu rutkasti aikaa. Vastuullisena metsästäjänä haluan käyttää riistaeläimistä kaiken mitä osaan ja voin, ja oppia jatkuvasti lisää tapoja hyödyntää saaliit vieläkin kokonaisvaltaisemmin, siten kuin esi-isämme ovat aikoinaan tehneet. 

Sitten kuvioon tuli vielä vähän lisää käsityöpuuhaa kun huomasin riistalintujen sulat...

... Nimittäin, kun sain käsiini ensimmäisen lintuni loppukesällä 2022, hämmästyin kuinka upeat sen siipien ja pyrstön sulat ovatkaan. Koska pidän näyttävistä mutta kevyistä korvakoruista, päätin tehdä itselleni korvikset ensimmäisen itse pyytämäni sorsan sulista, jotta tuosta ikimuistoisesta kokemuksesta jää muistoksi jotain konkreettista. Lähipiirini kommentit koruistani olivat niin positiivisia että myös puolisoni saalissorsan sulat pääsivät koruiksi. Siitä se ajatus sitten lähti; miksi heittää upeat sulat roskiin kun niistä voi tehdä jotain kaunista ilostuttamaan arkea ja juhlaa? Sittemmin olen valmistanut sulkakorvakoruja myös fasaanin sulista.