Kun yksi asia johtaa toiseen, sitten kolmanteen, ja kun antaa luovuudelle tilaa virrata...

Sulkakorut

Innostukseni aidosta ja luonnollisesta ruoasta on johdattanut minut yhä enemmän marjastuksen, sienestyksen, hortoilun, eli villiyrttien keruun ja kalastuksen äärelle. Keväällä 2022 innostuin lisäämään harrastuslistaan metsästyksen (kiitos tästä kuuluu rakkaalle ja innostavalle metsästyskumppani-puolisolleni ja esimerkkinä toimiville metsästäville vanhemmilleni <3). Metsästyksestä muodostui kuitenkin heti kauden alettua vähän enemmän kuin harrastus, sillä mm. metsästysreissujen suunnitteluun, välineiden huoltoon ja varsinkin onnekkaiden osumien jälkeen, eli riistan käsittelyyn, kuluu rutkasti aikaa. Vastuullisena metsästäjänä haluan käyttää riistaeläimistä kaiken mitä osaan ja voin, ja oppia jatkuvasti lisää tapoja hyödyntää saaliit vieläkin kokonaisvaltaisemmin, siten kuin esi-isämme ovat tehneet. 

Sitten kuvioon tuli vielä vähän lisää käsityöpuuhaa kun huomasin riistalintujen sulat...

... Nimittäin, kun sain käsiini ensimmäisen lintuni loppukesällä 2022, hämmästyin kuinka upeat sen siipien ja pyrstön sulat ovatkaan. Koska pidän näyttävistä mutta kevyistä korvakoruista, päätin tehdä itselleni korvikset ensimmäisen itse pyytämäni sorsan sulista, jotta tuosta ikimuistoisesta kokemuksesta jää muistoksi jotain konkreettista. Lähipiirini kommentit koruistani olivat niin positiivisia että myös puolisoni saalissorsan sulat pääsivät koruiksi. Siitä se ajatus sitten lähti; miksi heittää upeat sulat roskiin kun niistä voi tehdä jotain kaunista ilostuttamaan arkea ja juhlaa? Sittemmin olen valmistanut sulkakorvakoruja myös fasaanin sulista. 

Metsästäjät heittävät riistalintujen sulat yleensä roskiin, ellei sitten metsästäjä käytä lintujen siipiä koiran kouluttamisessa. Näin ollen korujen päämateriaali, eli sulat, ovat metsästyksen sivutuote, eli mitään koruissani käytettyä sulkaa ei ole metsästetty korun vuoksi.

Sulkakoruvalikoima elää sen mukaan mitä lajia milloinkin saa metsästää, ja kuinka luontoäiti minulle ja metsästäville tutuilleni saalista tarjoaa. Korujeni sulat ovat peräisin ympäri Suomea, osa omilta metsästysreissuiltani ja osa tuttujeni retkiltä. 

Jokainen lintu ja sen sulka on uniikki, samoin sulasta tehty koru - aivan kuin myös korun kantaja itse. Haluan nostattaa näiden korujen myötä kunnioitusta kauniille kotimaisille riistalinnuille, joista saa muutakin kuin ravitsevaa ja herkullista riistalihaa. 

Sulkakorujani on myynnissä tällä hetkellä:

  • Tampereen Luontokaupan kivijalkamyymälässä Laukontorilla sekä verkkokaupassa.   
  • Käsityökeskus Hilma & Olga:ssa Luopioisissa (tarkemmat tiedot löydät täältä)
  • Koruja voit myös ostaa suoraan korupajalta. Yhteydenotot s-postilla info@urtica.fi 

Teen sulkakoruja myös tilaustyönä, eli mikäli sinulla on tunnearvoltaan rakkaita sulkia joista haluat teettää uniikit korvikset, ota rohkeasti yhteyttä! :)