Riistaherkkuja

26.02.2023

Nyt kun eka metsästyskausi alkaa lähestyä loppuaan, tuli mieleeni jakaa täällä blogissa joitain riistaruokareseptejä mitä on tullut kehiteltyä tässä kauden aikana. Meillä on ollut ilo herkutella tällä kaudella kyyhkysistä, sorsista, rusakosta ja kauriista valmistettuja ruokia. Ja voin kyllä sanoa että upeita makuelämyksiä on saatu kokea! 

Aloitan keitoista, joista ekana kyyhky, koska sillähän se jahtikausikin alkaa aina elokuussa. :) Nämä kuvat eivät ehkä anna tälle keitolle arvoistaan asemaa, mutta siitä tuli todella maukasta. Jos mietit miten kyyhkysestä saa mahdollisimman tarkasti lihat irti ja maukasta ruokaa, suosittelen keittoa tai jonkinlaista pataa, joko kookoksista tai jotain ihan muuta. 

Kookos-kyyhkykeitto

Kyyhkyjen keittämiseen:

2 kokonaista nyljettyä tai kynittyä sepelkyyhkyä

2 tl suolaa

1 L vettä

Keitä kyyhkyjä suolavedessä n. 30min, tai kunnes liha alkaa irrota luista. Jäähdytä linnut ja irrottele kaikki liha irti luista. Jätä liha odottelemaan keiton valmistumista. 

2 rkl voita

3 isoa valkosipulinkynttä 

2 sipulia

1/2 purjosipulia

4 porkkanaa

1 pieni kukkakaali

1 punainen paprika

2 dl kookosmaitoa

1L vettä

1 tl suolaa 

Mausteseos: 6 maustepippuria, 1/2 tl inkivääriä, 1 tl jeeraa, 1/2 tl kanelia, ripaus chiliä ja pari laakerinlehteä 

Sulata voi kattilan pohjalla ja lisää pieneksi pilkotut sipulit (kaikki kolme eri sipulia). Freesaa hetki. Lisää mausteseos ja kuullota lisää. Lisää vesi, suola ja pilkotut porkkanat ja anna keiton kiehua miedosti n. 5min. Lisää sitten suikaloitu paprika ja n. 2cm nupuiksi leikattu kukkakaali. Keitä n. 10min, tai kunnes kasvikset alkaa olla kypsiä. Lisää kookosmaito ja kyyhkyn liha. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Voit silputa keiton sekaan vielä tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai korianteria. Tarjoile tuoreen leivän kanssa!